13. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Kongresi


Resmi büyütmek için tıklayınız.

13. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Kongresi

Çocuk Sağlığına Kendisini Adamış Dostlara,

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği olarak, çocuklarımızın sağlıklı olarak yaşamlarına başlamaları, devam etmeleri ve sağlıklı bir yetişkin dönem geçirmeleri için hareket etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede, çalışmalarımızda, bilgi paylaşımlarımızda bu alana emek verenler tüm dostlarımız, sizlerin destek ve katkıları ile yol almak için adımlar atıyoruz.

Bu adımlarımızdan birisi olarak; 13. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Kongresi’ni 25 – 29 Mart 2020 tarihleri arasında, Yavru Vatan’ın misafirperverliğinde, Bafra Oteller Bölgesinde Limak Cyprus Deluxe Hotel’de gerçekleştirecek olmanın sevincini, mutluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu adımı da sizlerle birlikte atmak istiyoruz.

Çocuklarımızın, bir diğer ifade ile geleceğimizin sağlığı için, daha önce gerçekleştirmiş olduğumuz sempozyumlarımız ve 12 kongremizde olduğu gibi 13. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Kongresi’nin de, çocuk sağlığı alanındaki en güncel gelişmeleri gözden geçirmeyi, en yeni bilgilerin konusunda uzman kişilerce değerlendirilerek, birlikte tartışılacağımız bir kongre olması için birlikte çalışıyoruz.

13. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi’ne ev sahipliği yapacak olan, Limak Cyprus Deluxe Hotel Girnelilerin Topak Taş ya da diğer adıyla Yumurta Taşı dedikleri Ciklos Mevkii'nde yer almakta. Efsane odur ki, yumurta formlu taş, Zümrüd-ü Anka'nın son yumurtasıdır. Anka kuşu kuluçkada günlerce oturmuş, ancak yiyecek bulmak amacıyla yuvadan ayrıldığında yavrunun kıpırdanması sonucu yumurta aşağıya bu bölgeye yuvarlanmıştır ve öyle rivayet olunur ki Zümrüd-ü Anka efsanesi böylece sona ermiştir. Bu mitin temeli gibi bizler de bilgilerimizi yeniden tazeleyerek, günümüzün hızla akan ve büyüyen bilimsel içeriği yakalayalım amacındayız.

Evimiz yeryuvarlağımız, küçülmeye devam ediyor ve bu küçülme her sene daha da hızlanıyor, bilgi ve olanaklara erişme de aslında giderek kolaylaşıyor. Biz yaşadığımız teknik gelişmeleri kongremizde kullanarak, daha gündelik yaşamımıza dönük ve pratik paylaşımlar içerisinde olalım istiyoruz. Bu konuda sizlerden gelecek önerileri de bizlere iletmenizi rica ediyoruz.

Bilimsel içeriğin yüksek doyuruculuğu, kanıta dayalı uygulamaların gündelik pratiğimize uygulanması ve gelişen yeni yaklaşımların ülkemiz de uygulanması ve geliştirilmesi için bir araya geliyoruz. Paylaşımlarımızı, konferans, panel, karşıt görüş, yuvarlak masa, vakaların sunulduğu ve uzmanların kendi görüşlerini sundukları meydanlarımız, uydu sempozyumları, kurs, yarışma, sözlü ve poster sunumları, olgu sunumları, sabah kahvaltıları şeklinde yapmayı planlıyoruz. Merkezinde katılımcıların olduğu, soruların, vaka danışmalarının, paylaşımların uluslararası ve ulusal saygın konuşmacılar, ve yarının akademik önderleri ile yapılabildiği bir aile ortamında, çalışmaları ile bilimsel dünyamıza yön verecek genç arkadaşlarımız tarafından sunulacak vakalar ve örnekler ile birlikte olacağımız kongre ortamımızın da her yönü ile bizleri mutlu edecek şekilde olması en büyük isteğimiz.

Bir kez daha Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği olarak, bilimsel olarak dolu dolu ve nezih bir ortamda birlikte olmak üzere,

Katılımınızı, katkınızı, yararlanmanızı dileyerek...

Dr. Ateş Kara
Kongre Başkanı


13. Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Kongresi
www.cocukenfeksiyon2020.org

Bu gönderiyi paylaş

Bir yorum yaz